Het Groene Huis

 

 
°    Thuis
°    De Eigen Wijzen
°    Mijn visie
°    Ook voor jou?
°    Voor moeder en kind
°    Trauma Babytijd
°    Methoden
°    Helende reis
°    Kinderreizen
°    Voice Dialogue
°    Coaching
°    Wie ben ik
°    Opleidingen
°    Kosten en Contact
 

Praktijk voor Haptotherapie, Helende Reis en Voice Dialogue
Joke Lamers
Haarlem, Heemstede, Bennebroek, Hoofddorp, Bloemendaal

 

 

 

 
 

Helende Reis

 

De Helende Reis volgens de methode van Brandon Bays.

Een Helende Reis, volgens de methode van Brandon Bays, is een imaginaire reis, gestuurd door je eigen lichaamswijsheid.
Zoals het lichaam weet wat er nodig is voor genezing, als een kind op zijn knie gevallen is en zijn knie bloedt, zo kan de mens ook aangesproken worden op zijn zelfhelende vermogen om emotionele ballast te verwerken en los te laten.
Waar bij Haptotherapie in het hier en nu, aan den lijve, wordt ervaren hoe je gevoelsmatig omgaat met situaties (: Hoe maak je contact, hoe maak je keuzes, hoe stel je grenzen en hoe ga je bijvoorbeeld om met stresssituaties), gaat de Helende Reis naar de wortel; de herinnering waar een emotionele verstoring is ontstaan. Deze emotionele verstoring kan ten grondslag liggen aan zowel psychische- als lichamelijke klachten. Het uitgangspunt bij de Helende Reis is dat een piekemotie (bijv. hevige angst, intens verdriet of enorme boosheid) die niet geuit wordt, zich opslaat ergens in het lichaam . Dit heeft een afsluitend effect.

De therapeut begeleidt U op deze reizen om het genezingsproces optimaal te laten verlopen.

Alle indicaties voor therapie, die ik bij de Haptotherapie genoemd heb, gelden ook voor de Helende Reis.

Met de Emotionele Helende Reis

 • wordt de herinnering die primair de emotionele lading draagt teruggevonden.
 • worden de ‘emoties’ uit deze kernherinnering geuit, uitgesproken, verwerkt en losgelaten.
 • is er herstel en genezing mogelijk, door het loslaten van oude emotionele lading.

De Fysieke Helende Reis

heeft als uitgangspunt een geblokkeerd lichaamsdeel. Met behulp van informatie van een geblokkeerd lichaamsdeel, kan een belastende herinnering opgeroepen worden, om wederom geuit, uitgesproken, verwerkt en losgelaten te worden.

Bronenergie

Bronenergie is het essentiële element dat de helende werking van alle reizen bekrachtigt. Bronenergie kan vrij vertaald worden als: Levensenergie, goddelijke energie, natuurkracht of het kwantumveld van energie. Iedereen kent deze energie, die groter is dan jezelf. Dan voel je gevoel niet meer als een gevoel binnen jezelf, maar word je opgenomen in het gevoel: Denk aan de overweldigende schoonheid van een zonsondergang; deze omringt je en ontroert je mogelijk. Of een pasgeboren baby-tje dat een gigantisch gevoel van liefde oproept. Een intens gevoel van innerlijke vrede, nadat je afscheid hebt genomen van een familielid dat overleden is. Een totaal overstelpend gevoel van dankbaarheid dat je op het goede moment op de goede plaats bent. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden te noemen.

Door het volledig ervaren van persoonlijke lagen van emoties (o.a.), kan je verbinding maken met deze prachtige kwaliteit van energie. Bronenergie.

Tijdsduur

Een Emotionele Reis duurt 3 tot 4 uur.
Een Fysieke Reis 2 tot 3 uur.

Het advies is om altijd minimaal deze twee reizen te doen.

Er zijn soms meerdere thema’s die om aandacht vragen, waardoor meer reizen nodig zijn. Er zijn ook reizen om het levensdoel te verhelderen of te leren kennen. Dit kan na de 2 basisreizen. En er zijn zeer effectieve reizen om fobieën op te lossen.

 

 

 
© 2010 Joke Lamers