Het Groene Huis

 

 
°    Thuis
°    De Eigen Wijzen
°    Mijn visie
°    Ook voor jou?
°    Voor moeder en kind
°    Trauma Babytijd
°    Methoden
°    Helende reis
°    Kinderreizen
°    Voice Dialogue
°    Coaching
°    Wie ben ik
°    Opleidingen
°    Kosten en Contact
 

Praktijk voor Haptotherapie, Helende Reis en Voice Dialogue
Joke Lamers
Haarlem, Heemstede, Bennebroek, Hoofddorp, Bloemendaal

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 
 

Methoden die de basis hebben gelegd voor
De Eigen Wijzen

 

Haptonomie laat je voelen wie je bent.(Ontwikkeld door Frans Veldman senior)

De Helende reis herstelt blokkades uit de diepte, zodat je je weer volledig kan verbinden met de stroom van het leven. (Ontwikkeld door Brandon Bays)

Voice Dialogue geeft inzicht in de breedte. Door je overlevingskwaliteiten te leren kennen en ruimte te maken voor verstoten kanten of de kwaliteiten die slechts rudimentair ontwikkeld zijn, valt het oordeel weg en kan men zich volledig ontplooien. (Ontwikkeld door Hal Stone en Sidra Winkelman)

Haptonomie

Haptonomie leert om de signalen die het lichaamsgevoel je aanbiedt te herkennen, erkennen en honoreren. Hierdoor ga je zorgvuldig om met je gevoel, kunnen hoofd, hart en nieren samenwerken en leef je meer in het hier en nu.

 • Hoe voel ik de buitenwereld en wat doet dat met me.

 • Hoe is het voor mij als de ander gevoel heeft voor mij en wat doet dat met mij.

Andersom, hoe de buitenwereld jou ervaart is ‘none of your business’, dat is hun zaak.

Erover nadenken heeft weinig zin, je zit dan in het verkeerde hoofd. Je kunt het wel vragen en gebruiken als feed-back. Wat doet dát met jou! Je bent altijd slechts verantwoordelijk voor je eigen gevoel.

Als je leeft met respect voor je eigen lichaam en vanuit je gevoel, dan wordt je eigenwaarde meer vertrouwd en kan de eigen waarheid meer en meer worden geleefd. Het haalt een mens uit zijn gevoelsmatige verdoving, stimuleert de tastzin en maakt het leven tot een zinnenprikkelend avontuur. Het leven krijgt meer zin en jij krijgt er meer zin in.

De Helende Reis

Met de Helende Reis verwijder je diepe emotionele verstoringen uit het lichaamsgeheugen, door de herinnering die primair de verstoring in het leven riep te verwerken.

Een emotionele blokkade in het lichaam heeft een afsluitende werking en, zoals een steen in de rivier, heeft het een aanslibbende werking voor andere emotionele ballast. Vaak zal, door de oorzaak weg te nemen, een verandering plaatsvinden in de gehele doorstroming. In een helende reis kun je met terugwerkende kracht emoties uiten, verwerken en loslaten.

In de tijd van de herinnering is aan deze emoties soms simpelweg voorbij gegaan, soms was het uiten van deze emoties beslist niet mogelijk of zelfs verboden. Het verwerken en loslaten biedt een opening in je lichaamsgevoel en –structuur, waardoor de bronenergie weer vrij voor je beschikbaar is en je je eigen potentieel kunt gaan voeden en stimuleren.

Voice Dialogue

Bij Voice Dialogue wordt aandacht besteed aan persoonlijke kwaliteiten die zeer sterk zijn ontwikkeld om optimale aandacht en liefde te krijgen tijdens de jeugd. (of om het tegendeel te voorkomen).

Het zijn de overlevingsmechanismen waarmee haarscherp is ingeschat wat gewaardeerd en wat afgekeurd werd, die een aangepast gedrag hebben opgeleverd. Aangepast in deze zin is niet slechts gehoorzaamheid. Rebellie is ook een aanpassing, doordat het dwingt tot reactief gedrag. Eigenlijk valt al het gedrag dat niet de eigen beweging weerspiegelt hieronder. Een eenzijdige ontwikkeling, die soms niet meer volstaat.

In een Voice Dialogue sessie nodig je dat deel van jezelf uit dat destijds de waarborg was voor optimale overleving en gaat ermee in gesprek. Hierdoor kun je het achterliggende belang van die kwaliteit zien in het tijdsbeeld en komt er ruimte voor de kwaliteiten die daardoor niet voldoende zijn ontwikkeld. Je gunt jezelf hiermee een meer evenwichtige persoonlijke ont-wikkeling.

 

 

 
© 2010 Joke Lamers