Het Groene Huis

 

 
°    Thuis
°    De Eigen Wijzen
°    Mijn visie
°    Ook voor jou?
°    Voor moeder en kind
°    Trauma Babytijd
°    Methoden
°    Helende reis
°    Kinderreizen
°    Voice Dialogue
°    Coaching
°    Wie ben ik
°    Opleidingen
°    Kosten en Contact
 

Praktijk voor Haptotherapie, Helende Reis en Voice Dialogue
Joke Lamers
Haarlem, Heemstede, Bennebroek, Hoofddorp, Bloemendaal

 
 
 
 

Opleidingen

 

Joke Lamers (1959) volgde de opleiding voor Haptotherapie in Doorn
1987-1989: de alpha-opleiding Haptotherapie
1995-1998: de beta-opleiding Haptotherapie

De basis voor lichaamswerk is gelegd en de interesse voor psychosomatiek werd duidelijk tijdens het werk als oefentherapeut–Mensendieck (1981-1997).

Van 1986-1989 heb ik Psychologie gestudeerd aan de UVA. Omdat duidelijk werd dat Haptotherapie me meer aansprak, ben ik voor de onderzoekfase uitgestapt.

Mijn voorliefde voor verhalen en mijn beeldend vermogen zijn volledig tot hun recht gekomen gedurende mijn training tot Voice Dialogue fascilitator. (1990-1993) Het uitdiepen en waarderen van de overlevingsstrategieën geeft ruimte voor eigenschappen, deugden en ondeugden, oerinstincten en archetypische kernkwaliteiten die tot dan toe niet aan bod zijn gekomen.

Het schooljaar 2005/2006 heb ik de opleiding gedaan bij Brandon Bays: de Helende Reis. Het inspirerende element dat ik in deze opleiding volledig wilde doorgronden is ‘de bronenergie’. Verbinding met de bronenergie heeft een geneeskrachtige werking.

Bij lichaamswerk ligt voor mij de uitdaging. Gevoelens en emoties tastbaar bevestigen geeft een verankering van de pure levensenergie in het lichaam. Het lichaam is de sleutel tot levensgeluk.

Door mijn extra-gevoeligheid ben ik bekend met paranormale verschijnselen. Pas als de gevoelens waardoor je je als mens ‘anders’ hebt gevoeld, bevestigd zijn en gedragen worden door het lichaam is het mogelijk om compleet de verbinding aan te gaan met de wereld om je heen. Deze verbondenheid is goud waard.

Ik houd van kinderen, schilderen, lezen, knutselen, tuinieren, verhalen vertellen, fantasie en magie. Ik heb twee zoontjes van 10 en 12 jaar oud en woon in Heemstede

 

 
© 2010 Joke Lamers